Seguidores

viernes, 13 de septiembre de 2019

Donen Content







Dan Content 
(1902-1990)









 Va ser un ilustrador nortamericà que va produir moltes ilustracions de revistes i anuncis comercials. Va estudiar en el pintor d'oli i muralista Dean Cornwell (1892-1960) en l'Institut Pratt en Brooklyn, Nova York, i després, com molts uns atres, va anar a la Arts Students League, on un dels seus mestres va ser el prolífic ilustrador de l'Edat d'Or, Harvey Dunn (1884 -1952).


La seua primera ilustració publicada va ser en 1923 per a McCall’s. A partir d'ahí, va passar a publicar per a les revistes de gran circulació Cosmopolitan, Good Housekeeping, Liberty, The Ladies 'Home Journal, Collier's, Reader’s Digest i Woman’s Home Companion. Durant molts d'estos anys, Content va compartir un estudi en el seu amic artiste amic, Pixeu Schaeffer (1898-1980).

L'estil primerenc de Content recorda molt al seu mestre Dean Cornwell, qui va amprar eixecucions incompletes per a crear escenes dinàmiques o moments en constant canvi. Independentment, Content va ampliar el seu repertori a partir del tema occidental transmés per Cornwell i va pintar terres exòtiques i escenes d'aventures estrangeres. Estes pintures definixen la major part de l'obra de Content. En la década de 1970, Content va començar a experimentar en el seu estil, canviant a composicions abstractes i, finalment, a l'escultura moderna.

L'ensenyança va ser una gran part de la carrera de Content, tal volta alguna cosa impartit pel seu prolífic mestre, Dean Cornwell, a qui es referia amorosamente com el "Decà d'Ilustradors". Content va ensenyar en la Work Shop School of Art de 1947 a 1948, i després es va convertir en el director d'art de Benton & Bowles, una agència de publicitat en sèu en la ciutat de Nova York que es va fundar en 1929.  Despuix d'abandonar Benton & Bowles, les activitats artístiques professionals de *Content es tornen poc clares, pero és segur que va deixar de crear art d'ilustració comercial en este moment.

Es pot trobar una colecció del treball de Dan Content en el Museu d'Ilustració Americana de la Societat d'Ilustradors en la ciutat de Nova York.

No hay comentarios:

Publicar un comentario