Seguidores

sábado, 13 de enero de 2024

Frederick Stanley Haines

fredhainesexhibit.Catalogue

 Frederick Stanley Haines











Frederick Stanley Haines va nàixer en Meaford, Ontario en 1879.

Va assistir a l'Escola d'Art Central de Ontario en George Arthur Reid i William Cruikshank, finançant la seua educació pintant i venent retrats.La seua primera exposició va ser en 1901 en la Societat d'Artistes de Ontario, i en 1906 es va convertir en membre d'eixa societat.Haines va estudiar en l'estranger en la Académie Royale dones Beaux-Arts de Amberes en 1913 en uliaan de Vriendt.

En 1919 es va convertir en membre de la Real Acadèmia Canadenca i va començar a realisar gravats.A l'any següent es va convertir en secretari del Departament d'Arts Gràfiques de l'Exposició Nacional de Canadà i en 1924 va ser nomenat Comissionat de Belles arts.

El mateix any va ser elegit president de la Societat d'Artistes de Ontario.

Es va convertir en curador de la Galeria d'Art de Toronto en 1928, càrrec que va ocupar durant quatre anys abans de convertir-se en director del Ontario College of Art.Va ser elegit president de la Real Acadèmia Canadenca en 1939.

Haines es va retirar del Ontario College of Art en 1951 i es va dedicar a la pintura des de la seua casa en Thornhill, Ontario, fins a la seua mort en 1960.

La Galeria d'Art de Toronto va acollir una exposició retrospectiva de la seua obra en 1961, que va viajar a la Galeria d'Art d'Hamilton, la Galeria d'Art Willistead en Windsor, Ontario i la Biblioteca Pública i Galeria d'Art de Sarnia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario