Seguidores

jueves, 11 de junio de 2020

Philip Leslie Hale




Philip Leslie Hale 
(1865–1931) 







Va ser un artiste, escritor i mestre impressioniste nortamericà.
Hale va nàixer en Boston, fill del destacat ministre Edward Everett Hale, germà de l'artista Ellen Day Hale, i estava relacionat en Nathan Hale i Harriet Beecher Stowe.
 Va estudiar en l'Escola del Museu de Belles arts de Boston en Edmund Tarbell, i en Kenyon Cox i J. Alden Weir en la Art Students League de Nova York. 
A partir de 1887 va estudiar en París durant cinc anys, i durant els estius va pintar en Giverny, on va ser influenciat per la paleta i la pinzellada de Claude Monet.
 En la década de 1890 va pintar les seues obres més experimentals, que varen evidenciar un interés en el neoimpresionismo i el simbolisme.
Hale va retornar a Boston en 1893.
Anteriorment compromés en Ethel Reed, en canvi es va casar en l'artista artista Lilian Westcott Hale en 1902, i varen llogar estudis contigus en Boston. 
 Hale va ensenyar en l'Escola del Museu de Boston, aixina com en el Museu Metropolità d'Art i l'Acadèmia de Belles arts de Pennsilvània; entre els seus alumnes de Boston estava Mary Bradish Titcomb.
 Va escriure crítica d'art i va publicar Jan Vermeer de Delft en 1913, la primera monografia sobre l'artista publicada en els Estats Units.

No hay comentarios:

Publicar un comentario