Seguidores

jueves, 11 de junio de 2020

Lilian Westcott Hale

Lilian Westcott Hale









Lilian Westcott Hale (7 de decembre de 1880 en Bridgeport, Connecticut - 3 de novembre de 1963 en Saint Paul, Minnesota)
va ser una pintora impressionista nortamericana.
D'acort en els registres d'archiu originals de Bridgeport de 1880 en la Biblioteca Estatal de Connecticut, el Cens Federal de 1900 i la seua tomba, va nàixer el 7 de decembre de 1880, com 
Lillie Coleman Westcott d'Edward Gardiner Westcott i Harriet Clarke.
El seu pare era el president del Rifle C. de Bridgeport Sharp a fins de la década de 1870 i va anar el seu tesorer en 1880.
Més vesprada es convertiria en el tesorer de Bridgeport Lee Arms Co.
Hale va estudiar en la Hartford Art School en Elizabeth Stevens, i en 1899 en William Merritt Chase en la Shinnecock Hills Summer School of Art en Long Island. La seua educació artística va continuar en l'Escola del Museu de Belles arts de Boston, en Edmund Tarbell.
L'11 de juny de 1902, es va casar en l'artiste Philip Leslie Hale, el pare del qual era Edward Everett Hale, i la germana del qual era Ellen Day Hale. Vivien en Dedham, Massachusetts i tenien una filla nomenada Nancy en 1908.

El seu treball consistix en carbonets i pintures, i els seus temes varen incloure bodegons i paisages, pero potser és millor coneguda pel seu retrat.
En el seu llibre, The Boston Painters, RH Ives Gammell diu "Ella tenia un dò per a elegir el gest revelador que expressava al seu model i després compensar les seues llínees dominants en un entorn encertadament elegit per a crear un tapís de formes i colors que encantaran la vista. "Els seus retrats nos encanten com a tapissos decoratius en la mateixa mesura que fascinen com a revelacions de caràcter.
Este doble triumfo és especialment notable en els seus retrats de chiquets".
I en una revisió en el Boston Globe d'una exposició que incloïa algunes de les seues obres, Christine Temin va declarar: "Els seus dibuixos estan velats en una suau broma, producte d'una tècnica basada en mils de traços verticals tènues.
Mentres que uns atres Les figures d'este espectàcul proclamen la seua importància, mirant en fermea a l'espectador, les dònes en els dibuixos de Hale estan atrapades en moments íntims i contemplatius, i mentres que atres interiors de l'espectàcul estan plens de porcelana oriental i antiguetats fines, l'habitació sense títul de Hale de 1930 en un multi -panelat finestra proyectant ombres geomètriques en el pis, té una simplicitat Shaker ".
El seu treball està associat en l'Escola d'Impressionisme Americà de Boston.
En 1927, Hale va guanyar un Premi Altman de l'Acadèmia Nacional de Disseny.
El seu treball es troba en el Museu de Belles arts de Boston, l'Acadèmia Nacional de Disseny, el Museu Metropolità d'Art, la Colecció Phillips, el Museu d'Art de Carolina del Nort i el Museu d'Art de Cleveland.
Els seus documents es porten a terme en els Hale Family Papers en Smith College.

No hay comentarios:

Publicar un comentario