Seguidores

viernes, 16 de agosto de 2019

Lloyd Branson




Lloyd Branson
(Tennesse, 1854-1925)









Naixcut en l'est rural de Tennessee, Enoch Lloyd Branson va ser un chiquet prodigi la promesa inicial del qual ho va portar a estudiar en l'Universitat de Tennessee a partir de 1870 i després a l'instrucció en l'Acadèmia Nacional de Disseny, on va rebre els més alts honors de l'escola en l'escola d'antiguetats de dibuix. En fondos d'eixe premi, Branson va realisar una gira d'estudis per Europa en 1875-1876. Una estància europea posterior va conduir a l'exposició de pintures de gènero històric de l'artiste en l'Exposició de París de 1878. La formació alvançada de Branson i les experiències europees ho varen expondre a tendències nacionals i internacionals en el món de l'art que superen en créixens la de molts dels seus contemporàneus del sur.

A la seua tornada d'Europa, Branson va formar una societat en el fotógraf de Knoxville Frank McCrary, en qui va guanyar un primer premi per la seua entrada en la Fira Mundial de Chicago en 1893. Despuix del canvi de sigle, va començar a pintar retrats de figures prominents en a comissió, treballs que varen anar profundament influenciats per la fotografia: els subjectes es varen posar en contrast en fondos obscurs i es varen posar com si miraren una lent. També va ser al voltant d'esta época quan Branson va eixecutar una série de pintures monumentals que representen events específics en l'història de l'entrega rural de correu gratuït. A lo manco quatre d'estes obres, algunes de fins a sis per huit peus i caracterisades per la textura granulada i els valors de color tonalista de l'art nortamericà en l'estat d'ànim de Barbizon, sobreviuen en la colecció del Museu Postal Nacional del Smithsonian. Una atra gran obra, La batalla de la montanya del rei, va ser destruïda per un incendi en 1916. Àmpliament admirada localment, la pintura va ser una d'una série d'obres històriques de gènero que també varen incloure el quarter dels Estats Units en Knoxville i la reunió dels hòmens de la montanya en Sycamore Shoals.
Actiu en els grups d'art de Knoxville, Branson va oferir lliçons d'art i va nutrir les carreres de varis artistes locals, inclosos Beauford Delaney, Anada Crawley i Catherine Wiley, les obres de la qual també estan representades en la Colecció Johnson. Com l'artiste més famós de Tennessee, va ser comissionat en 1924 per a pintar al llegendari héroe de l'estat, el sargent Alvin Cullum York, un dels soldats més condecorats en la Primera Guerra Mundial. Still Life with Peaches és únic en l'obra de l'artiste i és especialment demostratiu de la seua pintura. habilitats. En ell, Branson s'enfoca en el derrame espontàneu de fruta fresca d'una canastra tallada en brut, una exhibició realçada pel color aplicat de prop i una forta sensació de textura.

No hay comentarios:

Publicar un comentario