Seguidores

martes, 20 de febrero de 2024

Vernon Nye

Vernon Paul Nye 






















Va nàixer el 16 de decembre de 1915 en Batavia, Nova York i va viure 97 anys fins al 24 de juliol de 2013. 

Nye era membre de la Societat Nortamericana d'Aquarela i de la Societat d'Artistes Occidentals. 

Vernon Nye es va criar en l'estat de Nova York i va estudiar art en Eliot O'Hara, Roy Mason, Ted Kautzky i Harry Anderson. 

Despuix d'una exitosa carrera treballant com a ilustrador de llibres i artículs de contes bíblics per a chiquets en la Review and Herald Publishing Association en Washington, D.C., es va mudar al nort de Califòrnia. 

Una volta allí, es va convertir en president del departament d'art del Pacific Union College i va començar a impartir classes d'aquarela en la costa de Mendocino.

Va treballar principalment en aquarela transparents. 

En moltes obres va sentir la necessitat de que l'image contara una història, per #lo que peixcadors, acampadors, agricultors o paseantes de la plaja a sovint es convertixen en temes inclosos en els seus paisages en aquarela.En anys posteriors, 

va ensenyar art en campus universitaris de Riverside, Califòrnia i College Plau, Washington. Nye també va ensenyar en Walla Walla College en Massachusetts i Washington, respectivament, i va ser ilustrador resident en l'Universitat de Loma Lindo en Califòrnia. 

Com a instructor de tallers d'aquarela va viajar a Japó, Europa i Hawaii.“Escomence en un concepte, un propòsit o una meta per a la seua pintura. . . No pretenem educar a l'espectador, sino despertar el seu interés”, explica.

Pots pintar qualsevol lloc a on pugues tirar un gat mort.

Segons el seu fill, Gilbert, el seu guany més preciós va ser l'invitació a unir-se a la Societat Nortamericana d'Aquarela en 1968.

 Va ser la Societat la que li va otorgar a Vernon el prestigiós Premi Edgar A. Whitney.

Vernon Nye va contribuir en gran mida a la pintura d'aquarela de Califòrnia i va ser un dels artistes clau que varen sorgir en la costa oest durant l'era posterior a la Segona Guerra Mundial. 

Les seues aquarela s'han exhibit en la costa oest en exposicions de la Societat d'Artistes Occidentals, en la costa este en exposicions anuals de la Societat Nortamericana d'Aquarela i en galeries del nort i sur de Califòrnia.

Vernon va morir el 24 de juliol de 2013, als 97 anys, en Fresno, Califòrnia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario