Seguidores

viernes, 2 de julio de 2021

Camilo Mori Serrano

 

Camilo Mori Serrano 
















Camilo Mori Serrano va nàixer el 24 de setembre de 1896 en Valparaíso, Chile.

En 1914 va ingressar a estudiar a l'Escola de Belles arts de Santiago, on va ser alumne de Juan Francisco González, Alberto Valenzuela Plans i l'artiste espanyol Fernando Álvarez de Sotomayor.

En 1920 va ser per primera volta a Europa, recorrent vàries ciutats i establint-se finalment en París on va continuar els seus estudis en tallers i acadèmies lliures. 

En este viage va conéixer el treball de variats artistes moderns, particularment de Paul Cézanne (1839-1906) l'obra dels quals es convertiria en una de les seues majors influències. Ademés, en esta estadía Mori es va vincular en atres artistes i intelectuals chilens, entre ells Luis Vargas Roses, Henriette Petit, Juliol Ortiz de Zárate i Juan Emar (1893-1964), els qui formarien posteriorment el Grup Montparnasse. 

En ells retorna a Chile en 1923 i participa en vàries activitats del colectiu que buscava renovar l'ensenyança d'art en el país, principalment a través de l'inclusió de nous referents que trencaren en el realisme acadèmic imperant.


No hay comentarios:

Publicar un comentario