Seguidores

lunes, 15 de febrero de 2021

John Lewis Krimmel


Autorretrato en la seua família. 

 John Lewis Krimmel 











John Lewis Krimmel (30 de maig de 1786 – 15 de juliol de 1821), a voltes cridat "el Hogarth Americà" va ser el primer pintor de escenasde gènero d'Estats Units. Naixcut en Alemània, va emigrar a Filadèlfia en 1809 i pronte es va convertir en membre de l'Acadèmia de Belles arts de Pennsilvània. Inicialment influenciat per l'escocés David Wilkie,el incenés William Hogarth i el nortamericà Benjamin West,pronte es va dedicar a l'observació directa de la vida per a les seues escenes de gènero. Va ser un dels primers artistes en Estats Units en retratar als negres lliures, com en Black People's Prayer Meeting (1813).

 Entre les seues pintures encara reproduïdes en freqüència es troben el 4 de juliol, la Plaça Del Centre (1811/12) i el Dia de les Eleccions (1815), abdós plenes d'animades caracterisació de decenes de membres del públic. Krimmel va morir en un accident de natació a l'edat de 35 anys. 

Entre els artistes nortamericans prominents influenciats per l'obra de Krimmel es troben William Sidney Mount, George Caleb Binghamy Thomas Eakins.

No hay comentarios:

Publicar un comentario