Seguidores

miércoles, 10 de junio de 2020

Will James




Will James
(1892-1942)












James va nàixer Joseph Ernest Nephtali Dufault, en 1892 en Saint-Nazaire-d'Acton, Quebec, Canadà, encara que més tart, quan va començar a mitologizar la seua vida i en la seua autobiografia, va afirmar que va nàixer en Montana .
Va explicar el seu accent francés en afirmar que en acabant de que la seua mare va morir quan ell tenia 1 anys (de influenza) i el seu pare quan tenia 4 anys (despuix d'haver segut cornejat per un tercenc), va ser adoptat per un comerciant de pells franc-canadenca ("vell tramper Jean "Beaupré, a qui va cridar" Bopy "des de l'infància), que no parlava anglés en fluïdea.

James es va instalar prop del nou assentament franc-saskatchewan de Val Marie en 1910 i va deprendre a ser un vaquer occidental.
El vaquer local Pierre Beaupre li va ensenyar a barallar, i els dos varen construir granges separades a lo llarc del riu Frenchman en el suroest de Saskatchewan.
La propietat de James després es va convertir en part del rancho Walt Larson, que s'ha doblat en el nou Parc Nacional Grasslands.

James va emigrar als Estats Units, on va assumir el nou nom William Roderick James.
Va aplegar a Nevada des de Montana en 1914.
Va ser arrestat allí per robo de ganado i va ser sentenciat a dotze a díhuit mesos de presó, que va servir primer en Ely, Nevada, i després en la Penitencieria de l'Estat de Nevada en Carson City.
 Mentres estava en presó es va concentrar en el seu dibuix i va produir imàgens que Ely Record va elogiar en la recomanació de que "en la capacitació adequada pronte podria fer un treball de primera classe".
En la penitencieria estatal va utilisar el seu art en relació en la seua solicitut de llibertat condicional, fent un esbós titulat "Un punt d'inflexió", en la nota: "He tingut temps suficient per a pensar sériament i és la meua ambició fer un seguiment del meu art".

Segons el vaquer i cantant de folk Ian Tyson, James va viajar a Sant Francisco per a vendre esbossos i va començar a treballar com a especialiste en películes occidentals allí.
Pronte va estar en l'eixèrcit dels EE. UU., Servint des de 1918 fins a 1919.
Va ser despuix de la seua baixa quan va començar a treballar en sério.
Va retornar a Nevada, aplegant a Reno en juliol a temps per al primer rodege anual de Nevada en Reno, pel qual va ilustrar la portada del programa i li varen pagar $ 50.
També va treballar com a lluitador de cavalls per al bol.
En Reno, James pronte es va unir a dos hòmens que coneixia abans de la guerra, Fred Conradt i Elmer Freel, per a organisar exhibicions de "roncobusting".


No hay comentarios:

Publicar un comentario