Seguidores

jueves, 18 de junio de 2020

Victor Livoti




 Victor Livoti
1923-2009








És difícil imaginar que un ilustrador del sigle XX que va produir centenars de portades en rústica i una cantitat casi igual d'art publicitari poguera caure en una relativa obscuritat tan ràpidament. 
No obstant, eixe és el desafortunat llegat de Victor Livoti, un pintor realiste supremamente talentós que va fallir en 2009 en a penes un indici del tipo de fanfarria que mereixia per ser un dels professionals més prolífics en l'ilustració.

La falta de reconeiximent públic de Livoti és en part per la seua pròpia voluntat. Mai va firmar les seues pintures ni les va exhibir, i fins i tot la seua data de naiximent es va mantindre en secret fins que es va publicar el seu obituari (n. 1923). No obstant, lo que no deu deixar-se en l'obscuritat és el seu cos de treball significatiu i molt substancial, que representa algunes de les portades més atractives de totes les publicacions.

Despuix de servir en l'eixèrcit dels EE. UU. En la Segona Guerra Mundial, Livoti va estudiar en l'Acadèmia Nacional i en la Lliga d'Estudiants d'Art de la ciutat de Nova York. Després va treballar en publicitat i en la década de 1960 va començar a produir portades de llibres ilustrats para casi totes les principals cases de bojaca en el país: Avon, Ballantine, Bantam, Berkley, Charter, Dell, Fawcett, Harlequin, Jove, Pinnacle, Signet, St Martin, Warner i Zebra.

L'estil de Livoti, ara fermament establit, es va adherir al realisme formal, pero va estar marcat per forts contrasts i una àmplia gama de valors. Livoti també va ser pioner en l'us de l'ilustració de montage com cautivadora portada. Ademés, el seu art va començar a impulsar alguns dels noms més importants en l'escritura de noveles, com Desmond Bagley, Barbara Taylor Bradford, James Carroll, Leslie Charteris, Len Deighton, John Dunning, Howard Fast, John Fowles, Paul Gallico, Robin Hardy, Burt Hirscheld, Jack Hoffenberg, Victoria Holt, Evan Hunter, John Jakes, James Jones, Frank Kane, Herbert Kastle, Elmore Leonard, Robert Ludlum, Erich Segal, Irwin Shaw, Wilbur Smith, Ross Thomas i Donen Wakefield. Pel que fa als autors, no hi ha res millor que això, a lo manco que desige agregar a James Baldwin a la llista, per a qui Livoti també va proporcionar una portada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario