Seguidores

viernes, 26 de junio de 2020

Coby Whitmore


Coby Whitmore









Maxwell Coburn Whitmore (11 de juny de 1913 - 12 d'octubre de 1988)  va ser un pintor i ilustrador de revistes nortamericana conegut per les seues portades del Saturday Evening Post, i un artiste comercial el treball del qual incloïa anuncis de Gall Wine i atres marques nacionals.
 També es va fer conegut com a dissenyador d'autos de carrera.

Whitmore va ser inclós en el Saló de la Fama de la Societat d'Ilustradors en 1978.


Coby Whitmore va nàixer en Dayton, Ohio, fill de Maxwell Coburn Whitmore Sr. i Charlotte Bosler. Es va graduar de Steele High School  i va assistir a l'Institut d'Art Dayton.
 Despuix de mudar-se a Chicago, Illinois, va ser aprenent en Haddon Sundblom, ilustrador del "Sundblom Circle", ademés de treballar per al Chicago Herald Examiner i prendre classes nocturnes en el Chicago Art Institute.
 Whitmore es va mudar a Nova York en 1942 i poc despuix es va unir a l'Estudi Charles I. Cooper, en West 57th Street en Nova York.
 Allí va ilustrar per a les principals revistes de l'época i va fer un atre art comercial.

Whitmore i Jon Whitcomb varen ser dos dels millors ilustradors de Cooper, que en les décades de 1940 i 1950 "varen monopolisar les revistes de dònes com McCall's, Ladies Home Journal i Good Housekeeping en imàgens de la posguerra de la família blanca d'Estats Units ideal centrada en la bella i mijana edat. classe, consumidores que viuen felices en cuines noves, cases noves, conduïxen autos nous, viuen en esposos guapos, chiquets adorables i gossos lindo ".

Ademés de les revistes per a dònes, Whitmore també va ilustrar per a Esquire, The Saturday Evening Post i Sports Illustrated.

Vida posterior i carrera
Ademés, Whitmore, que llavors vivia en Briarcliff Manor, Nova York, es va associar en l'ex pilot de combat de la Segona Guerra Mundial John Fitch, un concessionari d'automòvils importat en White Plains, Nova York, per a dissenyar i competir en autos deportius en les décades de 1950 i 1960.

El treball de Whitmore va influir en artistes de còmics com John Buscema,  John Romita, Sr.,  i Phil Note.
 Glen Murakami, productor de la série animada Teen Titans dels anys 2000 en Cartoon Network, va citar a Whitmore i el seu colega ilustrador Bob Peak com a "grans influències en l'estil solt i pictòric que hem estat utilisant per als fondos".

El seu treball va ser presentat junt en el de varis contemporàneus de l'ilustrador Al Parker en la secció "Reimaginando a la dòna nortamericana" de la retrospectiva "Bellea efímera: Al Parker i la revista American Women's, 1940-1960", montada pel Museu Norman Rockwell del 9 de juny al 28 d'octubre de 2007.

L'art de Whitmore està inclós en les coleccions permanents del Pentágono, l'Acadèmia de la Força Aérea dels Estats Units, el Museu d'Art Americà de Nova Bretanya i l'Universitat de Syracuse.

No hay comentarios:

Publicar un comentario