Seguidores

miércoles, 11 de septiembre de 2019

Lillian Wilhelm Smith





Lillian Wilhelm Smith 
(n. 1882 – d. 1971) 








Va nàixer Lillian Wilhelm en la ciutat de Nova York.
 Als sis anys, primer va demostrar interés i habilitat en l'art, per lo que la seua educació es va centrar en perfeccionar les seues habilitats artístiques naturals.
Va rebre la seua formació artística en la Art Students League de Nova York, l'Acadèmia Nacional i la Leonia School of Art de Nova Jersey. Primer va visitar Arizona en 1913 en l'autor Zane Gray (1872-1939), un cosí per matrimoni, per a ilustrar els seus llibres de temàtica western. Despuix d'un periodo de visites de tornada, durant el qual es va inspirar en la gent i els paisages d'Arizona, va decidir mudar-se permanentment a Arizona en 1916.
Durant els següents xixanta anys va haver pocs llocs en Arizona on Lillian no va visitar ni va viure.
Durant la seua carrera, Lillian va ser reconeguda com una de les primeres dònes blanques en aventurar-se en les regions més inaccessibles del nort d'Arizona, i gran part del seu treball es va inspirar en les formacions geològiques naturals d'Arizona i les expansives vistes del desert, aixina com en els pobles Hopi i Navajo. i les seues cerimònies. Smith va crear els dissenys de She-Kay-Ah China en motius indígenes, sent els dos dissenys principals el simbòlic navajo
"El seu pinzell va capturar vívidamente en l'oli i el color de l'aigua les característiques d'esta gran terra-montanyes, canons i desert. En la nostra opinió, ella era una bona artista, pero molts dels anys que va viure varen ser econòmicament difícils per al poble nortamericà i este fet , junt en el fet de que Arizona encara estava dins dels primers anys de la seua fundació, mai li va portar a l'artista el reconeiximent local al que realment tenia dret ".

No hay comentarios:

Publicar un comentario