Seguidores

sábado, 17 de agosto de 2019

Lorence Ferdinand Bjorklund




Lorence Ferdinand Bjorklund
(1913-1978)









Va nàixer el 16 de juliol de 1913 en St. Paul, Minnesota.
El seu pare era un contractiste de pintura que havia emigrat de Suècia en 1904. La seua mare va nàixer en Minnesota d'ascendència sueca. Per a 1928, la família s'havia mudat al carrer Desoto 1122.

En 1931 es va graduar de Johnson High School i es va mudar a Brooklyn per a estudiar art comercial en l'Institut Pratt en una beca. Va conéixer a atres artistes jóvens, inclosa la seua futura esposa, Katherine Lieber, de Gary, Indiana. També va conéixer als artistes Rudolph Belarski, Frederick Blakeslee, John Fleming Gould i H. W. Scott, tots els quals estaven amprats en eixe moment com a instructors d'art de Pratt.

A través d'estos contactes, Bjorklund va començar a mantindre's a sí mateixa quan encara era un estudiant d'art com a artiste en l'indústria de la revista pulp. Va dibuixar ilustracions d'històries interiors de ploma i tinta per a moltes de les revistes de polpa de Martin Goodman, com All Star Adventure, All Star Fiction, Best Western, Complete Western Book, Gunsmoke Western, Ka-Sar, Quick-Trigger Western, Western Fiction, Western Novels I contes, noveles salvages de l'oest. Encara que el seu treball va aparéixer en detectiu, selva i pulp d'aventura, és més conegut per les seues ilustracions del Vell Oest.

En 1934 es va graduar de Pratt. La seua entrada en l'anuari diu carinyosament: "Larry Bjorklund, el nostre caçador de vaques suec de l'oest d'or que no ha oblidat eixos capells de dèu galons. Els seus esforços pronte seran coronats en èxit".

Ademés de treballar per a Martin Goodman, també va dibuixar ilustracions d'històries interiors per a Street & Smith, Thrilling i Blue Ribbon pulps, com Western Story, Wild West Weekly, Popular Western, Complete Northwest i Western Round-Up.

Nick Eggenhofer es va convertir en el seu amic propenc i mentor durant la seua prolífica carrera com a ilustrador de ploma i tinta del Vell Oest per a revistes de polpa. Un atre amic era el seu antic mestre de Pratt, HW Scott. La seua amistat es commemora en una notable portada fotogràfica de Western Story del 16 d'octubre de 1937, en la que Scott posa dient-li a Bjorklund: "¡Pegar-los!" Per a vore un detall en primer pla, faça clic ací.

Ell i Katherine es varen casar en 1938 i es varen mudar a una propietat en Crosby Road en Croton Falls, Nova York, on HW Scott va ser el seu veí del costat. L'estudi d'art de Bjorklund estava decorat en recorts del Vell Oest. Va viure i va treballar allí pel restant de la seua vida, on va nàixer i va créixer la seua filla, Karna.

Durant la Segona Guerra Mundial va estar exent del servici militar per les seues responsabilitats en una esposa i una filla menuda, per lo que va treballar en una planta de defensa com a fabricant de ferramentes en la Companyia Bard-Parker en Danbury, CT.

Va aplegar a tindre una distinguida carrera ilustrant llibres i noveles històriques en el Vell Oest, inclosos dos llibres que va escriure, "Rostres de la frontera" i "El bisonte".
Lorence Bjorklund va morir d'insuficiència cardíaca als xixanta i cinc anys el 7 de maig de 1978.

No hay comentarios:

Publicar un comentario