Seguidores

viernes, 16 de agosto de 2019

Lilla Cabot Perry







Lilla Cabot Perry
1848–1933








Encara que no va tindre entrenament artístic formal fins als 36 anys, Lilla Cabot Perry es va convertir en pintora professional i devota de l'impressionisme francés en un cos formidable de treball.

Perry va desenrollar una sòlida reputació durant la seua vida com a pintora i poeta, ajudant a promoure l'impressionisme en els Estats Units i Japó.

Despuix de casar-se, Perry i la seua família varen viajar molt, vivint en París des de 1887 fins a 1889, on Lilla va estudiar pintura. També es va formar en Munich i va copiar pintures de vells mestres en Itàlia, Anglaterra i Espanya. Va ser en 1889, quan tenia 41 anys, quan Perry va vore la seua primera pintura impressionista (una obra de Claude Monet). Perry va buscar a l'artiste i es va convertir en el seu amic propenc. Durant nou estius, Perrys va llogar una casa en Giverny, prop de Monet, i encara que mai va prendre alumnes, a sovint li aconsellava a Perry sobre el seu art.

Entre 1898 i 1901, la família va residir en Japó. Esta experiència li va donar a Perry una rara oportunitat d'estudiar en profunditat les fonts de l'impressionisme, especialment els teixits i estampats japonesos. Allí, ella va produir unes 80 pintures; ella va continuar sent prolífica a lo llarc de la seua vida.

Perry va exhibir el seu treball en el Saló de París i l'Exposició Colombina del Món en Chicago en 1893, i va guanyar medalles per les seues pintures en importants exposicions en Boston, St. Louis i Sant Francisco. Va ser activa en numeroses organisacions artístiques i va publicar quatre volums de versos ben rebuts.

No hay comentarios:

Publicar un comentario