Seguidores

martes, 13 de agosto de 2019

LaVerne Nelson Black




 

LaVerne Nelson Black
(Wisconsin, 1887-1938)











Des de l'infància, Laverne Nelson Black va quedar fascinat en la cultura nativa americana que va experimentar en la seua llar de Kickapoo Valley, Wisconsin.

Despuix d'estudiar art i mudar-se al suroest, va crear imàgens predominantment clàssiques occidentals, inclosos els natius americans i els seus cavalls, com s'ilustra en Along the Old Trail, pintat en 1927 i seleccionat per a la placa de seguritat de 2008 de BNSF.

En l'amistat dels membres de la Societat d'Artistes de Taos, Oscar I. Berninghaus i W. A. ​​"Buck" Dunton, Black va deprendre a usar colors realistes, vibrants i una composició equilibrada i dominant en els seus amplis paisages western. Pero el treball de pinzell ampli, enèrgic i impressioniste eixecutat en blocs de color va ser un invent propi de Black. En esta tècnica, va impartir energia i vivacitat a les seues figures occidentals fins i tot quan encara estan en estoc.

Els natius americans en Along the Old Trail s'han detingut per a inspeccionar els vagons de Conestoga, que eren anteriors als ferrocarrils i eren el principal mig d'enviament de càrrega a través de l'oest. Estos llarcs vagons transportaven fins a 8 tonellades i eren arrastrats per equips de bous que requerien menys aigua que els cavalls en l'oest reseco. Les montanyes blaves en el fondo no eren únicament l'imaginació de l'artiste, ya que les montanyes al nort de Taos a sovint semblen blaus, especialment a la llum del matí.

Naixcut en 1887, Black es va sentir atret per la pintura de chiquet. Va fer les seues primeres pintures en sucs de vegetals, terra, argila i una pedra suau anomenada quilla roja. Quan tenia 19 anys, la seua família es va mudar a Chicago. Black es va matricular en l'Acadèmia de Belles arts de Chicago, on va rebre una beca i va estudiar pintura, escultura i ilustració. De 1908 a 1925, va viajar a l'oest tots els estius per a pintar, va retornar a Chicago i Nova York per a realisar treballs d'ilustració i comissió. Els seus menuts bronzes de la vida salvage occidental varen ser venuts en Tiffany en Nova York.

Per a 1925, la mala salut ho va portar a mudar-se a Taos en la seua esposa i la seua família. Allí va gojar del respal colegiat d'atres artistes i es va destacar en la pintura de l'arquitectura del poble, les montanyes Sagne de Christo i els natius americans. Alguns anys més vesprada es va mudar al clima més càlit de Phoenix. Durant els seus anys en Taos-Phoenix, va completar les comissions per al ferrocarril de Santa Fe, i vàries de les seues pintures es varen exhibir en les taquilles més grans de la companyia.

El reconeiximent professional de Black es va retardar en part per la seua personalitat reticent; Ademés, l'estil impressioniste característic de Black era menys popular en eixe moment. Pero durant la década de 1930, Black va començar a rebre reconeiximent pel seu treball. En 1937, va guanyar una comissió en un proyecte d'Administració de Proyectes de Treball (WPA) per a pintar murals per a l'oficina principal de correus de EE. UU. En Phoenix. El mural de Black retrata el progrés d'Arizona des dels dies pioners fins a l'industrialisació de la década de 1930. Poc despuix de completar el mural, la salut de Black es va deteriorar i va morir en 1938. El seu treball va guanyar major reconeiximent despuix de la seua mort, i des de llavors ha segut considerat un pilar entre els pintors western de principis del sigle XX.

No hay comentarios:

Publicar un comentario