Seguidores

lunes, 5 de agosto de 2019

Kenneth Riley




Ken Riley
(1919-2015)









Kenneth Pauling Riley era actiu i vivia en Arizona, Kansas i Missouri. Ken Riley és conegut per la pintura i l'ilustració de figures de gènero. Pintor realiste del Vell Oest i ilustrador de gran èxit, Ken Riley va nàixer en Waverly, Missouri, en 1919 i ha tingut un estudi en Tucson, Arizona, des de 1971.

Es va criar en Kansas i va rebre la seua educació artística en l'Institut d'Art de Kansas City, on va ser alumne de Thomas Hart Benton. Conscient del talent inusual de Riley, un professor d'art de secundària havia pagat el seu primer semestre de matrícula en l'Institut. En 1941, Riley va ser a Nova York per a estudiar en Frank DuMond en la Art Students League , i també va prendre classes nocturnes en la Grand Central School of Art i en l'ilustrador Harvey Dunn.
Riley va començar la seua carrera d'ilustració venent treballs a les revistes pulp  per quinze dólars cada u, pero allistar-se en la Segona Guerra Mundial com a artista de combat per a la Guàrdia Costera va redirigir el seu treball. Durant la guerra, va estar present en les invasions de les illes Gilbert, Marshall i Marianes en el Pacífic Sur. Una de les seues pintures d'este periodo, L'Últim Sopar, realisada en el motiu de l'Últim Sopar de Leonardo DaVinci, mostra a onze hòmens de servici assentats i de peu junt a una llarga taula en una estructura temporal en soports per a postes. Una descripció en el revers d'una foto de la pintura diu: "Una nova invasió del Territori del Pacífic controlat per Japó està a solament unes poques hores de distància mentres els Guàrdies Costers, els Marines i els Soldats participen del seu 'Últim Sopar' abans de la batalla a bordo d'una Costa- Transporte d'invasió tripulada per la guàrdia. La Galera està plena d'una emoció tensa mentres els hòmens es detenen a través del menjar calent i després s'afanyen a les seues habitacions en este oli senyalat per l'artiste de combat de la Guàrdia Costera Ken Riley ".

Despuix de la guerra, Riley va tornar a l'ilustració, contribuint a revistes com National Geographic i el Saturday Evening Post. El president John F. Kennedy va elegir una de les pintures de Riley per a la Colecció de la Casa Blanca.
Riley va realisar viages de pintura a Yellowstone i els Tetons i va ensenyar en l'Universitat Brigham Young d'Utah, i l'intensitat de la llum ho va captivar tant que va decidir moure's cap a l'oest.

És membre fundador de l'Acadèmia Nacional d'Artistes Western , i en 1982 va ser elegit membre dels Cowboy Artists of America , un grup exclusiu de pintors i escultors dedicats a l'art occidental en la tradició de Charles Russell i Frederic Remington.

No hay comentarios:

Publicar un comentario