Seguidores

domingo, 4 de agosto de 2019

Ken Carlson





Ken Carlson
(Minnesota, 1937)










Ken Carlson,  1937, Morton, Minnesota, (Estats Units)

Mentres que molts chiquets somiaven en convertir-se en héroes del béisbol com Joe DiMaggio quan creixqueren, Ken Carlson tenia aspiracions de convertir-se en un artiste com Bob Kuhn.
 Carlson va guanyar una beca en un concurs d'art per a l'Escola d'Instrucció d'Art en Minneapolis, on els seus mestres varen incloure al reconegut ilustrador d'animals, Walter Wilwerding (1891-1966). Despuix de la secundària, va assistir a l'Escola d'Art de Minneapolis durant un any, després es va unir a una empresa d'art comercial.
Encara que l'art comercial no era el seu principal enfocament professional, Carlson va acceptar una comissió per a ilustrar per a la publicació Birds of Western North America (McMillan, 1972).
 Despuix de dos anys en el proyecte, va tornar a pintar animals a l'oli sobre llenços a gran escala.

Hui, Ken Carlson és àmpliament reconegut com un dels principals intérprets de la vida selvada d'Amèrica del Nort.
Un element crític del treball de Carlson és l'observació de primera mà.
Cada autumne, viaja a Alaska, les praderies occidentals o les Montanyes Rocoses canadenques per a trobar als seus animals quan estan en plena capa i en excelent condició física.
 El seu interés pels animals i l'art es va combinar i es va convertir en una vocació de consum de per vida que implica l'estudi dels animals en el seu entorn.

No hay comentarios:

Publicar un comentario